Gota Media startar en gratis nyhetssajt för Växjö stad

I januari 2016 öppnar en helt ny gratissajt i Gota Medias regi. Sajten riktar sig i första hand till läsare i Växjö med omnejd.
— Syftet är att målgruppsbredda den lokala nyhetsläsningen på nätet. Den nya sajten är nyhetsmässigt helt fristående och i konkurrens med koncernens övriga nyhetssajter, säger Boine Gepertz, koncernchef i Gota Media, inför premiären.
Inriktningen på sajten med namnet Vxonews är korta snabba nyheter, mycket sport och nöjen och mycket rörligt material. Ansvarig utgivare och chefredaktör är Daniel Rydström, som tidigare arbetar med sport och TV på Smålandsposten. Daniel har lång erfarenhet inom digitala medier.
— Det är en spännande utmaning att starta ett nytt nyhetsmedium. Sajten ligger verkligen i tiden, säger han. Spridningen kommer också ske i sociala medier.
Vxonews är helt annonsfinansierad och allt material är öppet till skillnad från flera av koncernens andra sajter som har delvis låst material.
— Vi är glada att Gota Media valt att investera i Växjö. Vår nuvarande sajt, smp.se, når idag nästan 90 000 unika läsare varje vecka vilket är fantastiskt mycket men det finns fortfarande delar av befolkningen som vi inte når i önskad omfattning, säger Henrik Cajnerud, marknadschef för Marknadsområde Kronoberg inom Gota Media.

Här hittar du vxonews.se