Vill du bli en del av ett företag där frihet under ansvar, prestigelöshet och engagemang uppmuntras?

Hos oss finns en mängd yrken från journalister och fotografer till
utvecklare, ekonomer, analytiker och kreatörer. Kolla in lediga
jobb eller lämna in en intresseanmälan!

Varför välja Gota Media?

Vår passion och vårt mål är att göra samhället till en bättre plats att leva och verka i genom våra tidningars engagemang i det
lokala samhällets viktiga frågor. För att nå dit satsar vi på dig som medarbetare och uppmuntrar dig att utvecklas. Samtidigt
kommer du att utmanas att testa nytt – både som individ och i din grupp.

Ledarskapet inom Gota Media är engagerat och inkluderande och ger dig möjlighet att kombinera arbete och privatliv.
Det uppdrag vi fått från ägarna tar inte slut, utan ska utföras för all framtid. Det perspektivet fångas i det citat vi ofta använder
inom företaget: ”Vi ger inte ut tidningar för att tjäna pengar. Vi behöver tjäna pengar för att kunna ge ut tidningar.”

 

Möt några av våra kollegor

Sumathi Jothikarunakaran
Backend-utvecklare, Gota Media

Emilia Drake af Hagelsrum
UX-designer, Gota Media

Sumathi
I mitt arbete är jag delaktig i att utveckla moderna nyhetssajter för våra tidningar.

Emilia
Tillsammans med mina kollegor tar jag fram användbara och användarvänliga produkter och får vara med och påverka digitaliseringen av nyhetsbranschen.

Vad tycker ni är bäst med Gota Media?
Att jobba med ett talangfullt team av utvecklare med olika kompetenser. Det är superkul att arbeta med sajter som har mycket trafik och anses värdefulla för våra olika typer av användare.

Jacob Johansson
Controller, Point Logistik
och Borås Tidning Tryckeri

Sabine Brimere
Löneadministratör, Gota Media

Jacob
Mina arbetsuppgifter innefattar bland annat att analysera det ekonomiska resultatet, framställa budget och prognos samt att löpande tillgodose ledningen med rapporter och underlag.

Sabine
Mina arbetsuppgifter består av löneadministration, schemahantering, statistik, kontakt med myndigheter och support till chefer och medarbetare i lönerelaterade frågor.

Vad tycker ni är bäst med Gota Media?
Helt klart arbetskamraterna!

Lars Widar Fossen
KAM-säljare, Ystads Allehanda

Katja Borg
Digital produktspecialist, Ystads Allehanda

Katja
Jag fungerar som en länk mellan sälj och
produktutveckling för digitala kanaler och externa
samarbeten.

Lars
Jag hjälper våra större kunder med deras dagliga och
långsiktiga marknadsföring.

Vad tycker ni är bäst med Gota Media?
Variationen i arbetet, dagarna ser alltid olika ut och att
vi har en så stor variation av marknadsverktyg som vi
kan erbjuda våra kunder.

Christoffer Robertsson
Reporter, BLT

Annelie Henrysson
Marknadsredaktör, BLT

Christoffer
Jag bevakar i huvudsak Ronneby kommun, men jobbar även vissa veckor som webbreporter.

Annelie
Mitt jobb är att få läsarna att välja oss i alla lägen och i alla kanaler.

Vad tycker ni är bäst med Gota Media?
Vi känner stor frihet och att ständigt vara en del av nyhetspulsen är utvecklande. Gota Media är en stark och stabil ägare, här kan vi utvecklas.

Våra avdelningar

Redaktion

Vi har ett publicistiskt uppdrag och ansvar som vi är mycket stolta över. Vår journalistik utmärks av vår journalistiska värdegrund som fokuserar på respekt för etiska regler och människors integritet. Våra tidningar tar sitt granskande uppdrag på allvar och målet är att ge människor i våra spridningsområden alla viktiga nyheter om deras närområde. Tidningarna ska hjälpa läsarna att förstå de stora sammanhangen, och de små.

Företagsmarknad

Våra marknadsavdelningar verkar lokalt med ambition att stötta företag med marknadsföring – oavsett var de bäst når sin målgrupp. Utöver våra egna starka medier erbjuder vi SEO, SEM, sociala medier, formgivning, hemsidor, analys, utbildning och marknadsföringsstrategi. Våra marknadsavdelningar är måna om att vara en trygg och kompetent partner.

Ekonomi & lön

Avdelningarna fungerar som stöd och support till alla våra verksamheter och har samtidigt en kontrollfunktion att koncernen följer lagar och regler samt uppfyller krav från myndigheter. Många olika typer av data hanteras på avdelningarna, både genom helautomatiserade flöden och manuella flöden. Analyser och framtagande av rapporter är viktiga arbetsuppgifter för avdelningarna så att rätt beslut kan fattas i organisationen.

Marknad & utveckling

Organisationens uppgift är att agilt utveckla allt från infrastruktur och digitala plattformar till effektiv marknadsbearbetning och affärsutveckling. Marknadskoordinatorer, Frontendutvecklare, Innehållsanalytiker och UX-designers är några exempel på spetskompetenser vi besitter.

Tryckerier

Våra två tryckerier, i Borås och Karlskrona, är moderna produktionsbolag för tryckning av dagstidningar och liknande produkter. Vi erbjuder även tryckning för externa produkter. Våra anläggningar borgar för en god arbetsmiljö och kan erbjuda det senaste inom tekniken.

Distribution

Point Logistik är vårt distributionsbolag som bär ut Gotagruppens morgontidningar i följande områden: Borås–Sjuhärad; Växjö–Kronoberg; Kalmar; Karlskrona–Blekinge samt Kristianstad–Östra Skåne. Point Logistiks mål är att bli den lokala partner som löser olika slags distributionsbehov effektivt, säkert och till bra priser.